Best 15 General Knowledge questions about Pakistan
Edutainment

Best 15 General Knowledge questions about Pakistan

General Knowledge questions about Pakistan

Pakistan is the site of several ancient cultures and was the realm of multiple empires and dynasties. Here we are with yet another quiz contains exciting questions to test your general knowledge about your beloved country, Pakistan. General knowledge questions about Pakistan. Read on!

1. How many stanzas are there in Pakistan’s national anthem?
Answer: There are THREE stanzas in Pakistan’s national anthem

2. What was the old name of PIA?
Answer: The old name of PIA was Orient Airways

3. What official name was given to Pakistan in 1956 constitution?
Answer: Islamic Republic of Pakistan

4. In which year Pakistan became a Republic?
Answer: Pakistan became a Republic in 1956.

5. Who was the founder of Faraizi Movement in 1802?
Answer: Haji Shariatullah

6. What is the meaning of Pakistan?
Answer: Holy Land

7. According to population, which is the largest city in Pakistan?
Answer: The city of Lights, Karachi

8. Where is the biggest shoes factory in Pakistan?
Answer: Batapur, Lahore

9. How many languages are spoken in Pakistan?
Answer: 32 languages

10. What is the name of the highest peak of Pakistan?
Answer: K-2 mountain

11. Who designed Pakistan’s national flag?
Answer: Ameer Ud din Khidwai

12. What was the major event of 1971?
Answer: Bangladesh broke away from Pakistan

13. When did Pakistan win Olympic gold medal in Hockey for the first time?
Answer: 1960 Summer Olympics in Rome, Italy

14. In which year did Pakistan win the Cricket World Cup?
Answer: 1992 which was held in Australia and New Zealand

15. What is the national flower of Pakistan?
Answer: Jasmine is the national flower of Pakistan.

Other than General Knowledge questions about Pakistan, you can also read Interesting general knowledge questions for Law students

By 20 reviewer(s)

Sort by

  • Avatar

    Ghafar Zehri

    Excellent

    Great work as always

    November 5, 2023
  • Avatar

    Muhammad

    General knowledge

    Indeed general knowledge about Pakistan for Army Academic test

    September 25, 2023
  • Avatar

    Falah

    Nice knowledge and its was very beneficial for us

    August 3, 2023
  • Avatar

    rehana

    Excellent

    July 28, 2023
  • Avatar

    Night star🌚🌟

    Thnx🌚🌟

    July 15, 2023
  • Avatar

    Saleha

    Excellent

    July 3, 2023
  • Avatar

    Bc,mc gamsahambnida

    June 20, 2023
  • Avatar

    Rahib

    Verynice

    June 12, 2023
  • Avatar

    Jawad

    Good

    June 10, 2023
  • Avatar

    Imran marwat

    Thank you so much

    June 3, 2023
  • Avatar

    Enter your comment here..Love you

    February 25, 2023
  • Avatar

    Atif mehmoo

    These questions are important for over general knowledge

    February 17, 2023
  • Avatar

    Hafeez

    Good knowledge about pakistan

    February 16, 2023
  • Avatar

    Tayyab

    Thanks ❤️

    January 30, 2023
  • Avatar

    Fiaz Ali

    Very good knowledge thanks mam

    January 15, 2023
  • Avatar

    Umair

    Excellent knowledge

    December 26, 2022
  • Avatar

    Skinder khan

    Basic Pakistan army pma ki tiare

    November 21, 2022
  • Avatar

    It is very great full knowlege our.

    October 25, 2022
  • Avatar

    Thank you

    This helps me a lot thank you

    October 19, 2022
  • Avatar

    Raja

    Wonderful Knowledge

    October 15, 2022
  • Avatar

    Asdf

    Good information
    Interesting
    Superb
    Nice information about Pakistan

    September 25, 2022
  • Avatar

    Shabeha

    It is too much useful

    September 22, 2022
  • Avatar

    Aqib Iqbal

    Very very helpfully

    September 20, 2022
  • Avatar

    Aqib Iqbal

    A lot of knowledge

    September 20, 2022
  • Avatar

    waseem ahmed

    aoa hope your doing well

    September 15, 2022
  • Avatar

    Arslan gilgiti

    very basic gernal knowledge

    September 13, 2022
  • Avatar

    zahoor ahmad

    urdu genral knowledge send me please

    August 19, 2022
  • Avatar

    aiza sohail

    excellent g.k

    August 13, 2022
  • Avatar

    Ayesha

    Very Good A lot of knowledge

    August 10, 2022
  • Avatar

    AbdurRahman

    thank you

    July 29, 2022

Leave feedback about this

Your email address will not be published.

UMT