It is always fun to learn about new things so let’s learn a little more about the universe and test your knowledge. Here we are with some interesting general knowledge questions about the universe. Read on!

1. What is the diameter of the Sun?

Answer: Average diameter of sun is 1,392,684 km (865,364) mi, about 109 times the size of the Earth

2. What percent of the solar system’s mass does the Sun hold?

Answer: Most of the nebula’s material was pulled toward the center to form our Sun, which accounts for 99.8% of our solar system’s mass.

3. How many stars are in the Milky way?

Answer: Astronomers estimate there are more than 100 billion stars in the Milky Way.

4. What is the distance between sun and earth?

Answer: Earth’s average distance to the Sun is about 92,960,000 miles (149,600,000 km).

5. What is the Sun’s chemical composition?

Answer: About 71% of Hydrogen, 26.5% Helium and 2.5% of other elements

6. What is the gravitational pull on the moon?

Answer: 1/6 of the earth

7. Which planet has a lot of satellites?

Answer: Saturn – 82 (53 confirmed, 29 provisional)

8. Who discovered the Earth’s revolution?

Answer: Sir Nicolaus Copernicus (a Polish astronomer)

9. Who was the profounder of The Theory of Expanding Universe?

Answer: Sir Isaac Newton (an English mathematician)

10. Which gases are found on the planet Jupiter?

Answer: Jupiter’s atmosphere is made up of mostly hydrogen gas and helium gas, like the sun

11. What is the name of the largest moon of Saturn?

Answer: Saturn’s largest moon is named Titan.

12. How old is the universe?

Answer: Astronomers have determined that our universe is 13.8 billion years old.

Other than GK questions about the universe, you can also read General Knowledge questions about World History

Author

Natasha Irshad holds a degree in Marketing & Management from University of London. She is interested in writing about education and pop culture.

Write A Comment