World history general Knowledge questions are always asked in interviews and some of the most competitive exams. In this article, we have listed down general knowledge questions about world history just for you.

1. Which is one of the oldest civilizations in the world?

Answer: Mesopotamian Civilization

2. Who is known as the father of Modern Medicine?

Answer: Hippocrates

3. Where did the first Industrial Revolution start?

Answer: Great Britain

4. Which country had the first women’s institute?

Answer: Canada

5. During the American Civil war, who was the president of America?

Answer: Abraham Lincoln

6. When was the East India Company formed?

Answer: December 31, 1600

7. Who was the king during the French revolution?

Answer: Louis XVI

8. Who was the first president of Pakistan?

Answer: Major General Iskander Mirza

9. When did World War 1 start and came to an end?

Answer: 28 July 1914 – 11 November 1918

10. When did World War 2 start and came to an end?

Answer: 1 September 1939 – 2 September 1945

11. Who was the first governor of Pakistan?

Answer: Quaid-i-Azam

12. When did Christopher Columbus discover America?

Answer: Columbus discovered America in 1492

13. Who discovered India?

Answer: India was discovered by Vasco Da Gama

14. Which country started the first newspaper in the world?

Answer: China

15. In which country did the first Marxist revolution take place?

Answer: Russia

Other than General Knowledge questions about World History, you can also read General Knowledge questions about Journalism

Author

Natasha Irshad holds a degree in Marketing & Management from University of London. She is interested in writing about education and pop culture.

Write A Comment