General knowledge questions for zoology students
Edutainment

General knowledge questions for zoology students

Zoology, Animals, GK, General Knowledge

We all know how general knowledge questions are an integral part of a few exams. In this article, we have presented fifteen general knowledge questions and answers on world animals/zoology.

Questions:

1. Which mammal is known to have the most powerful bite in the world?
Answer: Hippopotamus have the most powerful bite in the world.

2. A dog sweats through which part of its body?
Answer: A dog sweats through its paws

3. What is the size of a newborn kangaroo?
Answer: A newborn kangaroo is 1 inch

4. How far away can a wolf smell its prey?
Answer: A wolf smells its prey from almost 2 miles

5. Under their white fur, what color is a polar bear’s skin?
Answer: Color of a polar bear’s skin is black

6. How long does it take a sloth to digest a meal?
Answer: A sloth takes Two weeks to digest a meal

7. Are most reptiles cold-blooded or warm-blooded?
Answer: Most reptiles are Cold-blooded

8. What is the top of the turtle’s shell called?
Answer: The top of the turtle’s shell is called Carapace

9. Which animal has the shortest memory?
Answer: An elephant has the shortest memory

10. Which animal has the longest memory?
Answer: Dolphin has the longest memory

11. Which animal has no vocal cords?
Answer: Giraffe

12. Which animal can see both infrared and ultraviolet light?
Answer: Goldfish can see both infrared and ultraviolet light

13. How many subspecies of tigers are found in the world?
Answer: Nine subspecies of tigers are found in the world

14. How far can an owl turn its head?
Answer: An owl can turn its head 270 degrees

15. How many eyes do caterpillars have?
Answer: Twelve

Other than general knowledge questions about zoology, you can also read 20 general knowledge questions and answers for students

By 01 reviewer(s)

Sort by

  • Avatar

    Hamna Kainat

    zoology

    tremendous

    September 12, 2023

Leave feedback about this

Your email address will not be published.