It is always great to learn something exciting as well as knowledgeable while scrolling through your phone. Enhancing your knowledge is always a good idea, as having good general knowledge surely enables individuals to be a part of different quizzes whether at your college, school, university or even at the office level. Increasing knowledge as well as learning about new things surely helps people to understand as well as analyze situations better than those without having proper knowledge. Do you think you know everything about the current affairs of Pakistan? Well, let’s find out! We are back with yet another fun-filled general knowledge quiz packed with tons of information. So, let’s enhance your general knowledge about the General knowledge questions about Current affairs of Pakistan,

Best of Luck!

1. Who is the current DG of ISPR Pakistan?

Answer: The current DG ISPR Pakistan is Major General Ahmed Sharif Chaudhry

2. Who is the current Governor State Bank of Pakistan?

Answer: The current Governor State Bank of Pakistan is Jameel Ahmad

3. Who was the first Governor State Bank of Pakistan?

Answer: Mr. Zahid Hussain was the first Governor State Bank of Pakistan

4. When did the former army chief and president of Pakistan, General Pervaiz Musharraf die?

Answer: He died in UAE, on 5th February 2023.

5. Pervaiz Musharraf breathed his last in February 2023, at the age of?

Answer: 79 years

6. Who was named as ICC men’s cricketer of the year 2022?

Answer: Babar Azam

7. Who is the current interim Chief Minister of Punjab?

Answer: The current interim Chief Minister of Punjab is Syed Mohsin Raza Naqvi

8. Who is the current Chief Secretary of Punjab?

Answer: Zahid Akhtar Zaman is the current Chief Secretary of the Punjab

9. What is the rank of the Pakistan army in the world?

Answer: According to Global Firepower, the Pakistan army is the 7th most powerful military in the world.

10. In January 2023, with which country did Pakistan sign MOU to boost trade?

Answer: In January 2023, Pakistan signed MOU with Iran to boost trade

11. Who is the current chairman of HEC?

Answer: Dr. Mukhtar Ahmed is the current chairman of the HEC

12. Who is the current Director General (DG) of the FIA?

Answer: Mohsin Hassan Butt is the current Director General (DG) of the FIA

13. Who is the current chairman of NAB?

Answer: The current chairman of NAB is Aftab Sultan

14. Who is the current captain of the Pakistan Women’s Cricket Team?

Answer: Bismah Maroof is the current captain of the Pakistan Women’s Cricket Team

15. Who is the current Foreign Minister of Pakistan?

Answer: Bilawal Bhutto Zardari is the current Foreign Minister of Pakistan

16. Who is the current captain of the Pakistan Men’s Cricket Team?

Answer: Babar Azam is the current captain of the Pakistan Men’s Cricket Team

17. In January 2023, how many million euros did the EU provide Pakistan to uplift three new schemes?

Answer: EU provided 87 million euros to Pakistan

18. When was Pakistan’s first 5G innovation lab set up at NUST?

Answer: It was set up on the 14th of December 2022

19. When did Chaudhry Pervaiz Ellahi dissolve the Punjab Assembly?

Answer: Chaudhry Pervaiz Ellahi dissolved the Punjab Assembly on 12th January 2023

20. Name the current chairman of the Securities and Exchange Commission of Pakistan (SECP)?

Answer: Akif Saeed is the current chairman of the Securities and Exchange Commission of Pakistan (SECP)

21. Who appoints the SECP chairman?

Answer: The federal government appoints the SECP chairman

22. Name the current Chief Justice of Pakistan?

Answer: Justice Umar Ata Bandial is the current Chief Justice of Pakistan

Related: Best universities for Psychology in Lahore

There are no reviews yet.

Be the first to review “General knowledge questions about Current affairs of Pakistan”

Your email address will not be published.

Student Experience
Campus Infrastrucure
Faculty